Een kijkje in ons pleegzorgavontuur (dag 1)

Vandaag start ‘de week van pleegzorg’. Bedoeld om meer harten aan te spreken om pleegouder te worden. Ik wil deze week een inkijkje geven hoe pleegzorg in ons gezin een rol is gaan spelen. En als je dingen wilt weten of vragen hebt…stel ze gerust.

Dag 1 pleegzorg en wij

Pleegzorg. Waar denk je dan aan? Mij hart gaat er sneller van kloppen. Kwetsbare kinderen die voor korte of langere tijd een veilige plek nodig hebben. Die, voor ons doodnormale dingen, moeten missen. Elke ochtend een gesmeerde boterham op je bord. Elke dag op tijd naar bed gebracht worden met een slaapliedje. Het ‘gewone’ ritme van de dag. Zomaar enkele voorbeelden. We staan er niet eens bij stil, omdat ze zo ‘gewoon’ zijn. Maar voor veel kinderen is het niet gewoon! En juist in dat ‘gewone’ willen wij iets betekenen met ons gezin. In ons hart brandt een vuurtje om in ons gezin een plekje te maken voor die kinderen. Gewoon in het ‘gewone’. Welkom! We hebben gekozen voor crisispleegzorg. In crisis gaan we ‘aan’. Rust en overzicht aanbrengen en dan door naar een plek waar het kind mag opgroeien of terug naar ouder(s).Na een plaatsing hebben we als gezin weer de tijd om op te laden. En als iedereen er weer klaar voor is gaan we weer ‘open’.

Het mooiste vind ik dat onze kinderen er ook altijd weer zin in hebben om een kindje op te vangen. We doen het echt met elkaar!