Een nieuwe maand....een nieuwe uitdaging...de €75 challenge!

Een nieuwe maand...op elke 23ste van de nieuwe maand komt bij ons het salaris binnen. 
We keken er deze maand echt naar uit. Afgelopen maanden hebben we niet echt goed overzicht gehouden, waardoor het geld er sneller uitgaat dan de bedoeling is.
Hierdoor komen we geld te kort elke maand. En dan gaat je spaargeld heel snel op.
We hebben dus voor deze maand een nieuwe uitdaging bedacht. De €75,- challenge. Dat betekent dat we met ons gezin (2 volwassenen en 4 kinderen) €75 per week te besteden hebben. Best spannend!
Daar gaan we zoveel mogelijk boodschappen mee doen. We hebben nog het een en ander in de kast liggen, dus dat wordt vooral op aanbiedingen letten en uit de voorraad eten. 
De auto heb ik gisteren vol getankt en daar moeten we deze maand mee doen. Lege tank...dan kunnen we die pas 23 november weer bijvullen. Oef...wat streng he!
Onze jongste is 6 maanden. Die begint nu met verse groentehapjes eten. Verder gebruiken we wasbare luiers en geef ik borstvoeding, dus dat kost ons verder niks in ons week budget.
Kleding, dierenvoeding, apk voor de auto etc... hebben we andere budgetpotjes voor. Daar misschien later meer over. 

We zijn vanaf de zomervakantie op een aparte rekening aan het sparen voor een weekje weg met de kerstvakantie. Alles wat ik op marktplaats verkoop gaat op die rekening. Inmiddels staat daar €180 op. Dat is voor een week nog niet genoeg, dus dat wordt nog meer verkopen en uitzoeken. 
Het zou jammer zijn als we dat geld moeten gebruiken om ons te kort weg te werken. Dus daarom de challenge. 
Ik wil deze maand uitproberen of het voordelig is als je voor een maand in een keer de boodschappen doet en de verse dingen elke week gaat halen. Ik hou jullie op de hoogte!